PZT | SALI | ÇRŞ | PRŞ | CUMA | CMT | PZR |
10-12 Temmuz 2017 tarihlerinde, 14. Erivan Altın Kayısı Film Festivali kapsamında gerçekleşecek Ermenistan Türkiye Sinema Platformu film destek atölyesine katılacak projeler belirlendi.
Atölye çalışması sunumlar, bire bir buluşmalar ve jüri toplantısından oluşuyor. Atölye çalışmasının sonunda, bir proje, 7,500 euro ile ödüllendirilecek.
Platform bu dönem, Türkiye, Ermenistan ve her iki ülkenin diasporalarından toplam 36 başvuru aldı. Ön değerlendirme sonrasında, 10 proje 10-12 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek olan atölye çalışmasına seçildi. Seçilen projeler şöyle sıralandı:
Armenian-Turkish Dictionary – Yönetmen/ Yapımcı: Tigran Khzmalyan (Ermenistan)
Balyan: Behind the Cultural Heritage- Yönetmen: Garo Vram Babayan (Türkiye)
Bread and Tan – Yönetmen/ Yapımcı: Gagik Ghazareh (Ermenistan)
Cosi La Vita – Yönetmen: Güliz Sağlam, Yapımcı: Nagehan Uskan (Türkiye)
Could I Know You More – Yönetmen: Aramayis Mkrtchyan, Yapımcı: Karapet Hakobyan (Ermenistan)
DJs of Peace – Yönetmen: Arman Yeritsyan, Yapımcı: Seg Kirakossian (Ermenistan)
Dolma – Yönetmen/ Yapımcı: Tarkan Kaynar (Türkiye)
Marc and Marc and Kiko – Yönetmen/ Yapımcı: Naira Muradyan (Ermenistan)
The Life of Madam X – Yönetmenler: Tuğçe Aydın, Elsa Ginoux (Türkiye)
The Two Ordeals – Yönetmen: Ayşe Ayben Altunç Yapımcı: Bülent Yarbaşı (Türkiye)
Erivan toplantısının jüri üyeleri ise şöyle: belgeselci Melek Ulagay Taylan, yapımcı Nadir Öperli, yapımcı ve ATCP Türkiye koordinatörü Çiğdem Mater, Altın Kayısı Artistik Direktörü ve ATCP Ermenistan koordinatörü Susanna Harutyunyan, eleştirmen ve Ermenistan Film Eleştirmenleri Derneği üyesi Nune Hakhverdyan, Media Initiative Center yöneticisi Nouneh Sarkissian ve Yerkir Media TV haber ve politika direktörü Gegham Manukyan.
Ermenistan Türkiye Sinema Platformu 2008 yılında, Anadolu Kültür (Türkiye) ve Erivan Altın Kayısı Uluslararası Film Festivali (Ermenistan) ortaklığında başladı. Platform iki ülke arasında ortak yapımları teşvik eden bir iletişim ağı olmayı hedefledi. Şimdiye kadar iki ülkeden ve diasporadan 20 filmin prodüksiyonuna destek sağlandı.
Ermenistan-Türkiye Sinema Platformu’nun 2017 yılı aktiviteleri, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Ermenistan-Türkiye Normalleşme Süreci Destek Programı, 2. Dönem kapsamında gerçekleşmektedir.